Wanneer graszoden leggen?

Wanneer kunt u uw graszoden leggen? Daar kunnen we vrij kort over zijn: heel het jaar behalve bij vorst of sneeuw. Tijdens periodes van vorst is het ten eerste niet mogelijk om de graszoden te leveren. Niet alleen uw grond maar ook de grond bij de leveranciers zijn dan bevroren, wat de levering van graszoden niet mogelijk maakt. Mochten de graszoden toch geleverd kunnen worden, dan bemoeilijkt de vorst het versnijden van de graszoden.

Wat als ik mijn graszoden net gelegd heb en het gaat vriezen?

Geen paniek, graszoden zijn prima bestand tegen sneeuw of vorst meteen na het leggen! De graszoden zullen slechts bevriezen, bij warmer weer groeien de wortels weer door.

Daarnaast is het in het najaar / de winter minder slim om graszoden te leggen omdat er dan minimaal licht is. Ook graszoden hebben licht nodig en veel schaduw bemoeilijkt dus het groeiproces waardoor de kwaliteit wellicht niet  optimaal is.

Wanneer graszoden leggen? De beste tijd…

De beste tijd voor het leggen van graszoden is wanneer de lichtomstandigheid, vochtomstandigheid en warmte optimaal zijn, u raadt het al: het voorjaar (april-mei) en de nazomer (augustus-september). Wanneer u in deze periode uw graszoden laat leggen bent u verzekerd van het beste resultaat. Laat u het in april of mei leggen, dan kunt u er ook nog eens heel de zomer van genieten!

Uw graszoden in het seizoen laten leggen door graszoden experts?

Vraag uw gratis offerte aan >>

Wanneer graszoden leggen